martes, 4 de enero de 2011

CGT demana la dimissió del ministre de Foment José Blanco.

Per a CGT resulta intolerable que un conflicte laboral com és el de les i els controladors aeris s'estiga resolent per mitjà de la seua militarització, la seua acusació per delicte de sedició i inclús la previsible petició de l'embargament dels seus béns personals.

CGT va condemnar l'Estat d'Alarma decretat i torna a condemnar la pròrroga d'una situació excepcional com és la de l'Estat d'Alarma. Així mateix, denúncia l'actuació autoritària del govern a l'aprovar decrets-llei per a abolir un conveni col·lectiu o imposar les condicions laborals, i utilitzar-ho com una cortina de fum per a privatitzar noves empreses públiques i llevar l'ajuda dels 426 euros als parats de llarga duració.

Este tipus d'actuació, evidència la voluntat del govern per resoldre este conflicte de forma autoritària i la incapacitat del responsable del Ministeri de Foment per a trobar una solució democràtica a un conflicte laboral, provocant de manera premeditada l'esclat d'un col·lectiu, que independentment d'estar organitzat gremialment per a defendre els seus elevats sous i altres condicions de treball pròpies, està patint el mateix acaçament que la resta de la classe treballadora a l'imposar-se les seues condicions laborals Mitjançant Un Decret Llei i sense possibilitat de cap negociació.

Com a conseqüència d'este procedir i de la previsible extrapolació a altres conflictes laborals semblants, CGT demana la dimissió del ministre José Blanco.

El problema de fons real del conflicte i que esta maniobra pretén ocultar al debat públic, és el decret llei aprovat a principis de desembre pel govern per a continuar venent miserablement el nostre patrimoni públic a les seues empreses amigues. Concretament, privatitzar el 49% d'AENA, concedir a empreses privades amigues la gestió dels aeroports per un preu irrisori, deixant al mateix temps el deute dels principals aeroports en mans públiques i desprotegint a aeroports regionals xicotets de la taxa encreuada de la resta de la xarxa, amb la qual cosa passaran a ser finançats per la ciutadania.

La privatització dels aeroports espanyols, a més de suposar un frau monumental a tota la població, reduirà profundament els nivells de seguretat aeroportuària i la qualitat de prestació de servicis a les i els passatgers.

Les xifres d'esta gran estafa ho diuen tot : mentres l'ampliació només de Barajas va costar 8.000 milions d'euros, a les que cal sumar les d'El Prat, Màlaga, Alacant i un llarg etcètera, el govern pretén vendre el 49% dels 47 aeroports espanyols per 8.900 milions d'euros. El valor real del 49% d'AENA mai estaria per davall dels 60.000 milions d'euros.

Així mateix, la privatització d'AENA tindrà conseqüències en tots els seus treballadors i treballadores. AENA és una empresa pública amb més de 10.000 treballadors/es, entre els quals es troben els col·lectius de suport a passatgers i companyies, personal de manteniment, señaleros, bombers, personal d'operacions i gestió aeroportuària, administratius, metges i ats aeroportuaris i titulats universitaris, entre altres, la qual cosa representen el 80% del personal d'AENA. La privatització suposarà la subrogació dels empleats a una Societat Anònima, i posteriorment a una concessionària, perdent la condició d'empleat públic i la garantia en l'ocupació.

Al mateix temps, es privatitza el 30% de les Loteries i Apostes per 5.000 milions d'euros quan produïxen anualment 12.000 milions de beneficis.

CGT denúncia que en tot este procés el govern ha aconseguit els seus objectius d'aprofundir en la privatització del sector públic obeint el dictamen dels mercats, dividir a les i els treballadors, impedir la unitat d'acció sindical per a defendre estes empreses públiques, posar a tota l'opinió pública en contra dels i les treballadores i tot això sense el més mínim escrúpol per a tirar-se en braços de l'exèrcit obviant les conseqüències que este fet puga tindre en el futur.

CGT continuarà defenent la lluita sindical i social dels i les treballadores contra la privatització i espoli de les empreses públiques.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÉ CONFEDERAL

No hay comentarios:

Publicar un comentario