jueves, 21 de abril de 2016

Paiporta es prepara per acollir la Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit i Trauma, en la qual participaran 120 bombers i sanitaris

Paiporta acollirà entre els dies 21 i 23 d'abril la IX Trobada Interna de Rescat en Accidents de Trànsit i III de Trauma, en què participaran un total de 120 professionals, entre bombers i personal sanitari. L'objectiu d'aquestos esdeveniments és compartir experiències, mètodes de treball i protocols, així com realitzar pràctiques en intervencions que salven moltes vides al llarg de l'any. Al mateix temps, es mostra en públic la tasca que es porta a terme en aquestes situacions límit.
A la presentació, celebrada aquest dilluns a l'Ajuntament de Paiporta, han assistit el diputat de Medi Ambient i president delegat del Consell Provincial de Bombers de València, Josep Bort, l'alcaldessa, Isabel Martín, així com diferents regidors de l'equip de govern de la localitat, i representants del Comitè de la Trobada d'Excarceració, de l'Associació de Rescat en Accidents de Trànsit, i de l'Associació d'Estudiants de Medicina i Infermeria.
Les tasques d'excarceració es donen en aproximadament 70 casos dels 250 accidents que atenen els serveis d'emergència cada trimestre, segons les dades facilitades pel Consorci Provincial de Bombers de València, en veu del seu subdirector tècnic, Salvador Ballesta. “Aquestes intervencions, junt als incendis en habitatges, són les més nombroses i les que tenen més vides en joc”, i s'han incrementat en els últims temps, ha afegit Ballesta.
Gràcies a jornades com la que se celebrarà a Paiporta i a la comunicació existent entre els diferents consorcis, hui s'actua de la mateixa manera a tot l'Estat, segons ha explicat David Malonda, membre del comité de la Trobada i de l'Associació de Rescat. “L'objectiu és que la població es beneficie del repàs i del treball dels procediments que farem”, ha resumit Navalón, mentre que Ballesta ha afegit que la intenció dels professionals és “acumular experiència i incorporar-la al treball dels diferents torns”.
L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, per la seua banda, ha expressat “l'honor” que suposa per a la localitat acollir aquest esdeveniment, perquè “la responsabilitat de que els professionals que treballen per a que els pobles i ciutats siguen més segurs és de totes i tots”. Martín ha subratllat també el tiny pedagógic de l'esdeveniment, en el qual participaran uns 600 escolars de la localitat, i ha agraït la tasca dels bombers per la societat en general, ja que “no pot haver res més noble que rescatar persones”.
El diputat i president delegat del Consorci Provincial de Bombers, Josep Bort, ha convidat a tota la població a participar, ja que “les jornades estan pensades per a que la gent puga assistir”, al temps que ha destacat l'impuls de bombers i sanitaris en “estar sempre buscant la millora continuada”, fins i tot, “dedicant el seu temps lliure a formar-se”. Aquesta formació “és important perquè, en una siuació d'accident, i en pocs segons, se'ns pot escapar la vida”, ha conclòs Bort.
La trobada començarà el proper dijous a les 8.30 del matí, i es perllongarà fins al dissabte al migdia. Dijous i divendres seran dies de maniobres dels equips de rescat, amb visites guiades per als escolars de la localitat, mentre que dissabte, entre les 8.30 hores i les 12.30 hores, es repetirà l'activitat dels dos dies anteriors, i a partir de les 12.30 hores hi haurà una exhibició del grup especial de rescat en muntanya, amb la participació d'un helicòpter. A partir de les 13.00 hores es portarà a terme la cloenda i entrega de trofeus.
Els diferents equips participants estaran dividits en tres categories: línia classificatòria, en què participaran sis, dels quals els dos primers accediran a la Trobada nacional programada per als pròxims mesos a Leganés; línia de torns, en la qual hi haurà cinc equips; i bombers de nou ingrés, on hi hauran set formacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario