viernes, 12 de agosto de 2016

Quatre anys després....

       
            
                       
L'Associació de La Torre de les Maçanes "El Rentonar, Natura i Patrimoni", va convidar la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat a impartir una conferència sobre el foc dins les seues activitats al voltant del 9 d'octubre de 2012.
La conferència, d'un caràcter totalment didàctic va dur-se a terme per Anna Climent, biòloga i presidenta de la Coordinadora i per Rafel Jordà, agent forestal en actiu que va viure en primera persona l'incendi de La Torre i la tràgica mort de dos companys.
Basant-se en la mentalitat de què sobre el foc hi ha molts mites i falsos preconceptes, calia explicar al públic, d'una manera molt didàctica, què és el foc, perquè s'hi produeix i què hi podem fer.
Amb el títol provocatiu d' El foc, una catàstrofe natural, es va pretendre posar de manifest que el foc existeix al planeta des que hi ha vegetació (el combustible) i per tant no és un artefacte produït per la negligència de l'ésser humà. Front a eixa agressió, la vegetació fa milions d'anys que hi està adaptada (amb diferents estratègies com el rebrot, el reclutament de més descendents, la serotinia...) però no així el sòl, que en perdre la cobertura vegetal, pot ser erosionat amb molta facilitat per les típiques plogudes intenses mediterrànies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario