viernes, 21 de julio de 2017

8 anys desprès.... La Fiscalia demana 19 anys als presumptes autors de l'incendi d'Horta de Sant Joan

                     
                         
La Fiscalia de Tarragona demana 19 anys de presó i una indemnització pròxima als 6 milions d’euros per als dos acusats per l’incendi forestal d’Horta de Sant Joan. El ministeri fiscal ha presentat l’escrit d’acusació a l’Audiència Tarragona que jutjarà el cas, un text en el qual considera fora de dubte que Juan Antonio Paz i Llorenç Forner van encendre el foc de manera deliberada. Així ho explicava el cap de setmana el Diari de Tarragona que afegia que, malgrat tot, el fiscal precisa que l’objectiu no era provocar l’incendi forestal encara que eren conscients de les conseqüències que podia tindre per la proximitat de la zona arbrada.
Segons relata l’escrit d’acusació, un dels dos jóvens va aplegar unes rames al Mas de Pixantó i hi va prendre foc sense adoptar cap mesura per evitar que s’estengués i van marxar del lloc. Poc després, les flames van arribar a la vegetació i va començar un incendi que va afectar els termes municipals d’Horta de Sant Joan i Prat de Comte. El primer avís al 112 el va fer un pagès de la zona a les 21.03 del vespre. Catorze minuts després va ser un dels acusats el que va fer la telefonada al servei d’emergències, segons consta al registre.
Els Bombers van tardar 14 dies en extingir el foc, que va cremar 941 hectàrees. No obstant això, la conseqüència més greu va ser la mort de cinc bombers del GRAF Lleida que participaven en les tasques d’extinció, quan es van veure encerclats per les flames. Un sext bomber del mateix grup en va resultar ferit
greu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario